D.R. rođena 1976. godine

Gornja totalna proteza

Pacijentkinja D.R. rođena 1976. godine javlja se zbog nedostatka svih zuba u gornjoj vilici. Pitate se,verovatno,kako je ostala bez zuba?
Prema informacijama koje nam je dala u njenoj porodici skoro nekoliko generacija prisutna je agresivna parodontopatija koja utiče na rapidno propadanje potpornog aparata zuba. Vlakna koja drže zub brzo su stradala, a koštana čašica u kojoj se nalazi zub topila se, desni su se povlačile.

Pacijentkinja je imala veliki estetski i funkcionalni problem, pa nije bilo drugačijeg rešenja osim da izvadi sve zube u gornjoj vilici. Ovo su ekstremni slučajevi i ne dešavaju se često. Kad god je moguće treba sačuvati zub, ali kada nije moguće vađenje je jedino rešenje.

Pacijentkinji su predloženi implanti i protetski rad ALL on 4. S obzirom da je pacijentkinja bilo u nemogućnosti da finansijski to isprati, odlučili smo se za povoljnije rešenje koje je estetski isto tako kvalitetno, uz plan da se u narednim godinama uradi fiksni rad na implantima.

Izabrali smo totalnu protezu pune anatomske estetike i predložili joj svetliju boju zuba, pri čemu smo posebno vodili računa u fazi međuviličnih odnosa kako bi gornja usna imala puniji izgled. Oblik zuba je pacijentkinja izabrala prema izgledu zuba koje je nekada imala.

Efekat je bio – oduševljenje!

Ukoliko imate sličan problem možete nas kontaktirati. Mi imamo rešenje. Vaš Meadent