BEZMETALNAKRUNICA

DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

DENTALNI IMPLANTI

Šta su zubni implanti?

Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontopatije, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.

Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost. Alergijske reakcije su svedene na minimum kao i mogućnost odbacivanja implanta od strane vašeg organizma.

Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova.  Na taj način je fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba. Kod terminalne bezubosti, tj nedostatka svih bočnih zuba ili skraćenog zubnog niza, predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade.

Šta se implanatima može postići?

 • Nadoknada jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba

 • Pravljenje zubnih mostova u slučajevima kada je pacijent usled gubitka većeg broja zuba osuđen na nošenje mobilnih zubnih proteza ili nedostatka bočnih zuba

 • Zubni implanti mogu služiti i kao nosaci zubnih proteza koje su na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje.

Prednosti zubnih implanata

U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantom je identičan onom kod prirodnih zuba. Pošto implant čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza. Niko neće moći da primeti da imate vestacku zubnu nadoknadu u ustima.

Čuvanje preostalih zuba: zubni implanti ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se dešava pri izradi zubnih mostova. Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta.

Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implanata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.

Slučajevi u kojima preporučujemo ugradnju implanata

 • Nadoknada jednog zuba

  ako vam nedostaje jedan zub možete ga nadoknaditi ugradnjom jednog implanta i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega.

 • Nadoknada više zuba

  ako vam nedostaje više zuba imate mogućnost ugradnje implanata koji će služiti kao nosači zubnih mostova

 • Nadoknada svih izgubljenih zuba

  ako ste bezubi ugradnjom implanata je moguća izrada fiksnih zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza

implanti

Sastavni delovi implanta

Implant – menja korenski deo zuba. Postavlja se i šrafi u kost, na mesto gde nema zuba u jednoj bezbolnoj seansi.

Abatment (suprastruktura) + kruna – koji se postavljaju nakon par meseci (3-6) od postavljanja implanta, takođe u potpuno bezbolnoj seansi.

Od implantacije do zuba potrebno je dakle da prođe 4-6 meseci kako bi se implant potpuno oseintegrisao u viličnu kost. Za to vreme mogu se napraviti privremene protetske nadoknade

NEODENT ZUBNI IMPLANTI

Neodent® je globalni brend dostupan u više od 60 zemalja, sa više od 1,6 miliona prodatih implantata godišnje. Sa nasleđem od više od 25 godina fokusiranja na jednostavnost upotrebe, Neodent sistemi zubnih implantata fokusiraju se na napredne koncepte lečenja, kao što su neposrednost s modernim i pouzdanim rešenjima kako bi se omogućio pristup terapiji i dostupnost stvaranja novih osmeha svaki dan.

Danas pacijenti očekuju i kratka lečenja i estetske rezultate. Osim toga, personalizirane proteze postaju sve zahtevnije. Sa Neodent® digitalnim rešenjima, dobijamo pristup najnaprednijim restaurativnim tokovima i opcijama lečenja kako bi se pacijentima pružilo trenutno prilagođeno lečenje koje ispunjava njihova visoka očekivanja za estetska rješenja i prekrasan osmeh.

Straumann Group (SIKS: STMN) je globalni lider u rešenjima za zamenu zuba koja vraćaju osmeh i samopouzdanje.

Ujedinjuje globalne i međunarodne brendove koji se zalažu za izvrsnost, inovaciju i kvalitet u zameni zuba i estetici, uključujući Straumann®, Neodent®, Medentika® i druge kompanije i partnere. U saradnji sa vodećim klinikama, institutima i univerzitetima. Grupa istražuje, razvija, proizvodi i snabdeva zubne implantate, instrumente, CAD/CAM protetiku, biomaterijale i digitalna rešenja za upotrebu u zameni i restauraciji zuba ili za sprečavanje gubitka zuba. Sa sedištem u Bazelu, Švajcarska, Grupa zapošljava oko 3.800 ljudi širom sveta, a njeni proizvodi, rešenja i usluge dostupni su u više od 100 zemalja kroz široku mrežu distributivnih filijala i partnera.

STRAUMANN ZUBNI IMPLANTI

Kompanija Štrauman je globalni lider u implantnoj, restaurativnoj i regenerativnoj stomatologiji.

Kompanija je osnovana 1954. godine, a prvi dentalni implant predstavila je 1974. godine.

Sedište kompanije smešteno je u Bazelu, Švajcarska. Dizajniranje i proizvodnja implantata odvija se u Švajcarskoj, dok se biomaterijali i CAD-CAM komponente proizvode u drugim zemljama Evrope, Sjedinjenim Američkim Državama i Japanu.

Do marta 2017. godine postavljeno je preko 17 miliona implantata ove kompanije širom sveta.

Implantati kompanije Straumann

Kompanija svojim korisnicima nudi dve različite linije implantata: implantati koji se ugrađuju do nivoa desni i implantati koji se ugrađuju do nivoa vilične kosti.

Implantati koji se ugrađuju do nivoa kosti svojom hrapavom površinom i dizajnom navoja koji se sami urezuju u kost, obezbeđuju odličnu primarnu stabilnost implantata čak i u slučajevima sa veoma mekom i kosti slabog kvaliteta.

Ovi implantati se izrađuju od dve vrste materijala Roxolid® i titanijum.

Roxolid® predstavlja revolucionarni izum kompanije Straumann specijalno dizajniran za izradu dentalnih implantata. Materijal predstavlja kombinaciju titanijuma i cirkonijum keramike, što ga čini jačim od čistog titanijuma, i daje mu odlične karakteristike kada je reč o zarastanju implantata u viličnu kost.
Svi implantati kompanije Straumann imaju posebno pripremljenu SLA površinu koja ubrzava zarastanje implantata u viličnu kost. SLA označava da je površina implantata posebnim česticama peskirana, a zatim nagrizena kiselinom, i na taj način je dobijena hrapava površina implantata koja se izuzetno brzo vezuje za viličnu kost.

Kompanija Straumann neprestano usavršava svoje proizvode. Iz meseca u mesec na tržište dolaze novi proizvodi ove kompanije koji stomatolozima omogućavaju da u praktično svim situacijama nađu i izrade najbolje rešenje za svoje pacijente.