Bezmetalne solo krune | N.S. 55 godina

Pacijentkinja N.S. rođena 1965. javlja nam se zbog estetike zuba u obe vilice. Takođe, javlja se zbog dugogodišnjeg problema sa desnima na starim protetskim radovima koji su bili izrađeni od metalokeramike. Najveći estetski problem bio je prisutan na prednjim zubima u gornjoj vilici i to je našoj pacijentkinji smetalo sve više.

Dijagnoza

Na osnovu ortopan snimka svih zuba i provere vitaliteta zuba odlučili smo se da pacijentkinji ponudimo bezmetalne solo krune u obe vilice, a tamo gde su postojali veći razmaci između zuba nosača odlučili smo se za metalokeramički most. Pacijentkinja je želela svetliju boju zuba i oblik zuba koji bi odgovarao njenom obliku lica.

Protetski rad

Krenuli smo u uklanjanje starih metalokeramičkih mostova. Zubni nosači ispod krunica bili su očuvani i mogli smo ih upotrebiti u novoj protetici. Nakon pažljivog brušenja uzeli smo dvofazne otiske silikonom i pristupili izradi bezmetalnih krunica i izradi nekoliko bočnih metalokeramičkih krunica spojenih u most.
Poslednji zub sa leve strane nije mogao biti sačuvan kao nosač, pa smo se sa pacijentkinjom dogovorili da nakon 6 meseci ugradimo implant na mesto donje leve sestice.
Pacijentkinja je bila dosta hrabra i odlučna da završi sve i ulepša svoj osmeh.
Na kraju, rezultat je bio vrlo lep, a pacijentkinja prezadovoljna postignutim rezultatima.
Ukoliko i Vi imate sličnih problema možete nas kontaktirati.