Zlatni teleskopi na implantima | D.S. 71 godina

Pacijent D.S. rođen 1949. javio nam se u ordinaciju posle više meseci praćenja naših radova na googlu. Želja je, da njegov osmeh ponovo postane lep kao nekad u mladosti, bila ogromna. Pacijent nije znao šta ga čeka, ali je želeo da stekne poverenje u stomatologa kojeg je izabrao. Posle jednog dužeg razgovora uz kafu i rešavanja svih dilema koje je imao u vezi zuba i onog šta ga čeka, pacijent nam se prepustio i dozvolio da predložimo najbolja rešenja za njega.

Dijagnoza

Angažovali smo čitav tim tehničara koji je na osnovu analize modela obe vilice i načinjenih fotografija trenutnog stanja dao najbolje predloge. Pacijent je imao stare radove od zlata koji su rađeni pre 30 godina. Teleskop krune od zlata su bile dobro rešenje. Međutim, godine su učinile svoje zajedno sa parodontopatijom koja je pacijentu stalno stvarala probleme.

Na osnovu analiza, snimaka, razgovora i fotografija odlučili smo se za vađenje svih gornjih zuba zajedno sa zlatnim teleskop krunama koje su bile vidno oštećene i nisu ličile na zlatne dok ih naš tim tehničara nije očistio. Dobijeno zlato je pretopljeno, oplemenjeno i sačuvali smo ga za izradu novog rada.

Ugradnja implantata

U gornjoj vilici smo ugradili 4 implantata i pacijentu izradili privremenu protezu koju nismo konektovali sa implantima. Posle 4 meseca pacijent je došao na kontrolu, kada smo oslobodili implante, proverili stabilnosti pre početka protetike. Dobili smo jako visoke vrednosti s obzirom da se radilo o gornjoj vilici.

Protetski rad

Odlučili smo se da izradimo vizil skeleterinu redukovanu protezu (bez nepca) na teleskopima na implantima. Svaka unutrašnja teleskop kruna bila je izrađena od zlata koje smo iskoristili od prethodnog protetskog rada pacijenta.
Unutrašnja teleskop kruna se šrafila direktno na implant preko vrlo malog otvora. U protezi su se nalazila ležišta za spoljašnji teleskop. Ovakav vid proteze drži se frikcijom (trenjem) i ovakva proteza može da traje večno. Odličan je rad jer se vrlo lako održava. Takođe, higijena usne duplje je vrlo lagana.

Nakon što smo pacijentu predali gornji protetski rad prešli smo na ugradnju 4 implantata u donjoj vilici, po 2 bočno sa obe strane.

Nakon 4 meseca, pacijenta smo ponovo zakazali. Nakon dobijanja odlične stabilnosti implantata u donjoj vilici odlučili smo se za izradu 2 metalokeramička mosta od 6 krunica na šrafljenje na multiunit ravnim sistemima, kao i za izradu metalokeramičkog mosta od 8 krunica u donjoj vilici u prednjem delu.

Više o MULTI-UNIT ABATMENTIMA možete pročitati na našem sajtu klikom na sledeći link:
https://meadent.com/all-on-4-proarch-revitalize/

Na kraju pacijent je bio zadovoljan, srećan i vrlo raspoložen je napustio našu ordinaciju. Skoro godinu dana druženja i rada, strpljenja i razumevanja. Rezultatima smo svi bili vrlo zadovoljni.

Ukoliko i vi imate sličnih problema možete nas kontaktirati. Potrudićemo se kao i uvek i pronaći za vaše stanje najbolje rešenje.