BEZMETALNAKRUNICA

DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

PROTETIKA NA IMPLANTIMA

Protetika na implantima spada u jednu od najzahtevnijih oblasti savremene estetske stomatologije. Planiranje estetike započinje već pravilnim pozicioniranjem implantata. Koordinacija između stručnog stomatološkog tima i tima zubotehničke laboratorije od suštinske je važnosti. Veštine, znanja, ideje, tehnička osposobljenost i timski rad su vrlo bitni u svetu protetike na implantima.

Nadoknade mogu biti minimalne, kada je potrebno uraditi samo jedan zub. Ili kada je potrebno izraditi most na više implanata. Najsloženiji radovi su kompletne rekonstrukcije, kada od bezubog pacijenata dobijate pacijenta sa 12 estetski i funkcionalno savršenih zuba koji su fiksirani.

Rešenje implantom nedostatak jednog zuba

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA

Usled nedostataka jednog zuba, savetuje se nadoknada izgubljenog zuba jednim implantatom na koji se postavlja suprastruktura, koja imitira izbrušenu krunicu zuba, i keramička krunica koja u potpunosti oponaša zub koji nedostaje. Osnovna prednost ovakvog rešenja je to što se na ovaj način izbegava brušenje susednih zuba, što je neizostavno ukoliko se nedostajući zub nadoknađuje mostom. Na ovaj način dobija se rešenje koje je najpribližnije Vašem prirodnom zubu i ne remeti se prirodna harmonija Vaše usne duplje.

Rešenje implantom most na implantima

NEDOSTATAK TRI ZUBA

Usled nedostatka tri zuba, savetuje se ugradnja dva implantata na koje se postavljaju dve suprastrukture (abatmenta), koje imitiraju izbrušene krunice zuba, i tri keramičke krunice u vidu mosta koje povezuju dva implantata. Osnovna prednost ovakvog rešenja je izbegavanje brušenja Vaših zuba i pravljena mostova velikih raspona koji mogu predstavljati veliki rizik za zube koji ih nose. Ukoliko nedostaju poslednja tri zuba u gornjem ili donjem zubnom nizu, ovakvim rešenjem se izbegavaju manje komforna rešenja kao što su proteze.

Totalna proteza na 2 lokatora

TOTALNA PROTEZA NA 2 IMPLANTA SA LOKATORIMA

Ukoliko je došlo do gubitka svih zuba u jednoj ili obe vilice, a želite komforno, estetsko i ekonomično rešenje savetujemo  totalne proteze na dva implanta. Proteze su sa implantima povezane preko lokatora, posebnih veznih elemenata. Na implant se šrafi lokator, a u protezu postavlja kapica koja odgovara lokatoru.  Povezivanjem lokatora i kapice ostvaruje se značajno veća stabilnost i retencija totalne proteze, a samim tim i komfor prilikom njenog svakodnevnog korišćenja.

VIZIL PROTEZA NA 4 IMPLANTA SA LOKATORIMA

Ukoliko želite da nadoknadite nedostatak svih zuba u gornjoj ili donjoj vilici, a da pri tome dobijete komforno, estetski i funkcionalno odlično rešenje savetujemo vizil protezu sa lokatorima i to na 4 implanta. Ugradnjom 4 implanta i izradom vizil proteze koja se lokatorima fiksira za implante, dobijate vrlo jak i stabilan mobilni protetski rad u vašim ustima, ali i mogućnost da Vašu protezu skinete, očistite i ponovo bez ikakvih problema vratite. Ovakva proteza može se maksimalno redukovati u svojoj veličini. Kao i kod drugih radova na 4 implanta i ovde takođe ne postoje spojnice proteze preko nepca.

Vizil proteza na prečkama

VIZIL PROTEZA NA PREČKAMA

Ukoliko želite da nadoknadite gubitak svih zuba u gornjoj ili donjoj vilici koje je praćeno i gubitkom kosti, a pri tome dobijete komfor, stabilnost, estetiku i mogućnost da održavate besprekornu oralnu higijenu i time značajno produžite trajanje vašeg protetskog rada, savetujemo vizil protezu na prečkama. Potrebno je ugraditi minimum 4 implanta I međusobno ih povezati prečkom. Prečka u sebi sadrži vezne elemente koji se komplementarno vezuju sa elementima vizil proteze i time obezbeđuju izvanrednu stabilnost i retenciju proteze.

KERAMIČKI MOST  NA ŠRAF (all on 6 multi-unit)

Koncept All-on-6 (Pro Arch ili Revitalize) predstavlja minimalno invazivno protetsko rešenje sa fiksiranim kompletnim zubnim lukom kod bezubih pacijenata.

Protetski rad od 12 keramičkih krunica šrafi se preko MULTIUNIT abatmenata na 6 implanata.