DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

PROTETIKA NA IMPLANTIMA

KONCEPT ALL ON 6 (Pro Arch)

Koncept All-on-6 ili Pro Arch predstavlja minimalno invazivno protetsko rešenje sa fiksiranim kompletnim zubnim lukom kod bezubih pacijenata. Fiksiranje zubnog luka vrši se šrafljenjem rada na 6 implanata koji se ugrađuju posebnom tehnikom koju propisuje ovaj koncept.

Da li ću u ustima imati plastičnu protezu ili keramički most ako se odlučim za ovaj koncept?

Postoje dve situacije kada možete da odaberete ovakav način savremene protetike. Kada nemate nijedan zub (bezubi pacijenti) i kada imate nekoliko zuba koji su lošeg kvaliteta i potrebno ih je izvaditi. Naravno, potrebno je da 3D snimak na koji vas upućujemo pokaže dovoljnu količinu kosti za smeštanje implanata.

all-on-6-ceramic-meadent

Protetski deo se sastoji iz dve celine

  • Privremeni rad

    Privremeni prvi rad koji se postavlja odmah po ugradnji implantata podrazumeva izradu proteze koja se šrafi na minimum 4 implanta. Srafljenje je moguće samo i isključivo kada stabilnost implanta bude veća od 70, a granica se kreće od 1 -99. Aparat kojim merimo stabilnost implanta je Penguin RFA, uređaj visoke preciznosti. Ako je stabilnost bar 4 implanta veća od 70 proteza se može ušrafiti do izrade definitivnog rada.

  • Definitivni rad

    DEFINITIVNI rad predstavlja izradu keramičke konstrukcije na šrafljenje. Nakon 3-6 meseci od izrade privremenog rada i ponovne provere stabilnosti implanata, radi se definitivni rad.

all-on-6-procedures

Koliko puta moram da dođem kod zubara, da li to što ću raditi boli i koliko sve traje?

PRVA POSETA

Na prvi pregled pacijent donosi 3D snimak. Upoznaje se sa stomatološkim timom i dobija detaljne informacije u vezi svega što želi da zna o proceduri. Nakon analize snimka i saznanja da postoji dovoljno prostora u kosti za Koncept All-on-6 (Pro Arch) u istoj poseti se uzima otisak pacijentovih zuba obe vilice i precizno određuje zagrižaj. Ta procedura je jednostavna i apsolutno bezbolna. Sa pacijentom se dogovara termin za ugradnju implantata.

Procedure-for-All-on-4

U razmaku između prve i druge posete tim stručnih tehničara izrađuje privremeni rad za pacijenta , za šta je potrebno 48 h.

DRUGA POSETA

U drugoj poseti pacijenta pristupamo vađenju zuba (ukoliko pacijent ima neke zube) i ugradnji 6 implanata i fiksiranju privremenog rada. Ugradnja implanata uz adekvatnu 4% anesteziju je apsolutno bezbolna procedura. Potrebno je oko 30 min za ugradnju jednog implanta. Odmah po ugradnji u svaki implant se šrafe posebne strukture koje će povezivati implante sa privremenim radom. Pomoću Penguin RFA uređaja potrebno je proveriti stabilnost ugrađenih implanata i ako bar 4 implanta pokažu na aparatu stabilnost veću od 70 jedinica tada se privremeni rad može odmah ušrafiti na stabilne implante. Ako je ta vrednost manja pacijentu se predaje privremena proteza, ali bez opterećenja implanata.

Provera kontakta gornjih i donjih zuba od suštinske je važnosti u ovakvom konceptu. Bočni zubi ne smeju imate naglašene kvržice na zubima jer implanti u bočnoj regiji ne trpe sile u horizontalnom smeru, a bitno je i poslednje zube u radu isključiti iz zagrižaja.

To znači da za 2-3 dana pacijent dobija fiksni rad na šrafljenje koji će služiti kao privremeni. Ovakav rad pacijent može nositi minimum 3-6 meseci, a može i duže.

U trećoj poseti koju zakazujemo za 7 dana od momenta ugradnje implanata privremeni rad se skine samo zbog uklanjanja konaca i ponovo vrati.

Kada mogu da uradim definitivni rad?

DEFINITIVNI RAD podrazumeva izradu keramičke konstrukcije na šrafljenje, visoko precizno, tehnički vrlo zahtevno i estetski odlično protetsko rešenje. Savetuje se čekanje od najmanje 3-4 meseca za donju vilicu i 4-6 meseci za gornju vilicu, što najviše zavisi od stabilnosti implanata.

Potrebno je oko 10 dana za izradu definitivnog rada i najmanje 3-4 posete stomatologu.

implants-and-ceramic-bridge

Prednosti? Mane?

Navikavanje je izuzetno lako, a osećaj da “nemate ništa preko nepca” nakon što ste ostali bez zuba je fantastičan. Odgovarajuća higijena se najbolje postiže upotrebom Waterpik uređaja koji pod pritiskom tušira rad. Estetika je odlična i protetski rad je fiksni. Pacijent sam ne može skinuti svoj rad bez stomatologa.

Mane praktično i ne postoje osim što morate voditi više računa o higijeni i najmanje 2 puta godišnje u prvih 2-3 godine posećivati stomatologa radi kontrole.

Rešenje implantom nedostatak jednog zuba

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA

Usled nedostataka jednog zuba, savetuje se nadoknada izgubljenog zuba jednim implantatom na koji se postavlja suprastruktura, koja imitira izbrušenu krunicu zuba, i keramička krunica koja u potpunosti oponaša zub koji nedostaje. Osnovna prednost ovakvog rešenja je to što se na ovaj način izbegava brušenje susednih zuba, što je neizostavno ukoliko se nedostajući zub nadoknađuje mostom. Na ovaj način dobija se rešenje koje je najpribližnije Vašem prirodnom zubu i ne remeti se prirodna harmonija Vaše usne duplje.

Nedostatak jednog zuba CENA

Rešenje implantom most na implantima

NEDOSTATAK TRI ZUBA

Usled nedostatka tri zuba, savetuje se ugradnja dva implantata na koje se postavljaju dve suprastrukture (abatmenta), koje imitiraju izbrušene krunice zuba, i tri keramičke krunice u vidu mosta koje povezuju dva implantata. Osnovna prednost ovakvog rešenja je izbegavanje brušenja Vaših zuba i pravljena mostova velikih raspona koji mogu predstavljati veliki rizik za zube koji ih nose. Ukoliko nedostaju poslednja tri zuba u gornjem ili donjem zubnom nizu, ovakvim rešenjem se izbegavaju manje komforna rešenja kao što su proteze.

Nedostatak tri zuba CENA

Totalna proteza na 2 lokatora

TOTALNA PROTEZA NA 2 IMPLANTA

Ukoliko je došlo do gubitka svih zuba u jednoj ili obe vilice, a želite komforno, estetsko i ekonomično rešenje savetujemo  totalne proteze na dva implanta. Proteze su sa implantima povezane preko lokatora, posebnih veznih elemenata. Na implant se šrafi lokator, a u protezu postavlja kapica koja odgovara lokatoru.  Povezivanjem lokatora i kapice ostvaruje se značajno veća stabilnost i retencija totalne proteze, a samim tim i komfor prilikom njenog svakodnevnog korišćenja.

Totalna proteza na 2 implanta CENA

Vizil proteza na implantima sa teleskopima

VIZIL PROTEZA NA TELESKOPIMA

Ukoliko je došlo do gubitka svih zuba u jednoj ili obe vilice, a želite izuzetno komforno rešenje koje estetski i funkcionalno u potpunosti može nadomestiti nedostatak Vaših zuba, savetujemo vizil protezu na teleskopima. Potrebno je ugraditi najmanje 4 implanta za izradu ovakvog tipa proteze, a svaki implant mora imati svoj teleskop sistem. Teleskop sistem sastoji se iz dve krune, primarne (uže) koja se fiksira za implant i sekundarne (šire) koja je u protezi. Kada se proteza postavi, primarna krunica sklizne u sekundarnu sa visokom preciznošću i time se ostvaruje značajna stabilnost i retencija . Pored toga, ovakav protetski rad nema spojnicu na nepcu, što pruža dodatan komfor.

Vizil proteza na teleskopima CENA

Vizil proteza na prečkama

VIZIL PROTEZA NA PREČKAMA

Ukoliko želite da nadoknadite gubitak svih zuba u gornjoj ili donjoj vilici koje je praćeno i gubitkom kosti, a pri tome dobijete komfor, stabilnost, estetiku i mogućnost da održavate besprekornu oralnu higijenu i time značajno produžite trajanje vašeg protetskog rada, savetujemo vizil protezu na prečkama. Potrebno je ugraditi minimum 4 implanta I međusobno ih povezati prečkom. Prečka u sebi sadrži vezne elemente koji se komplementarno vezuju sa elementima vizil proteze i time obezbeđuju izvanrednu stabilnost i retenciju proteze.

Vizil proteza na prečkama CENA

Totalna proteza na implantima na šrafljenje

VIZIL PROTEZA NA ŠRAF

Ukoliko želite da nadoknadite nedostatak svih zuba u gornjoj ili donjoj vilici, a pri tome dobijete komforno i estetski I funkcionalno odlično rešenje savetujemo vizil protezu na šraf. Ugradnjom 4 implanta i izradom vizil proteze koja se šrafovima fiksira za implante, dobijate fiksni protetski rad u vašim ustima, ali i mogućnost da se u toku kontrolnih pregleda Vaša proteza, ukoliko za to ima potrebe, skine, koriguje i bez poteškoća vrati na svoje mesto. Kao I kod drugih radova na 4 implanta I ovde takođe ne postoje spojnice preko nepca.

Vizil proteza na šraf CENA