BEZMETALNAKRUNICA

DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

BELJENJE ZUBA

Beljenje zuba danas je jedna od estetski najmanje invazivnih stomatoloških intervencija, najtraženije je među mlađom populacijom, a rezultati koji se mogu dobiti jesu izvanredni.

Nakon standardnog poliranja zuba i uklanjanja kamenca u obe vilice koje radimo kao pripremu za beljenje pacijentu nudimo dva rešenja.

Ordinacijsko beljenje zuba

Ordinacijsko beljenje zuba

Prvo rešenje je da ordinacijski izbeli zube upotrebom lasera i paste na bazi vodonik peroksida u koncentraciji 38%.

Ukoliko belite zube ordinacijski mogu biti prisutne bolne senzacije na toplo i hladno nekoliko dana nakon završetka tretmana, a kao uzrok promene osmotskog pritiska tečnosti u dentinskim kanalićima. Takođe, efekat je brži i već posle 2,3 dana uz isto toliko poseta stomatologu.

Kućno beljenje zuba

Kućno beljenje zuba

Drugo rešenje je kućno beljenje nakon izrade splinta i upotrebe pasti karbamid peroksida u koncentraciji od 10%, 16% , 20% ili 22%.

Kućno beljenje praktično zahteva da uzmete otisak obe vilice i već u drugoj poseti dobijete splintove koji su rađeni pod vakumom kako bi precizno nalegli na vaše zube. Uz svaki splint dobijate i pastu u koncentraciji za koju se odlučite. U splintove se noću pre spavanja stavlja pasta i vremenski proces izbeljivanja traje 7-10 dana.

Ove dve metode koriste se ukoliko su zubi vitalni, tj.živi. Ukoliko nisu, tj. avitalni su koristi se posebna metoda sa endopastom koja se stavlja u zub sa zadnje strane i menja se nakon 72 sata, 3 puta do postizanja konačnog efekta.

Efekat beljenja traje i do godinu ipo dana, ali se to vreme proporcionalno smanjuje sa povećajem unosa gaziranih pića, konzumiranjem cigareta i vina, crnog čaja i drugih prebojenih napitaka.

Ukoliko imate problem samo sa bojom zuba, a kvalitet vam je očuvan, svakako je beljenje pravo rešenje za vas. Možete dobiti čak nekoliko nijansi svetlije zube. Javite nam se na pregled i konsultcije.

Prikaz slučaja kućnog beljenja

Pacijent M.K. rođen 1982. godine javlja se radi beljenja zuba u obe vilice. Pacijentova prirodna boja zuba je A3 po Vita ključu boja. Pacijent je nepušač i redovno održava higijenu usta i zuba.

Naš pacijent odlučio se za kućno beljenje uz upotrebu splintova i pasti karbamid peroksida u koncentraciji 16%. Nova nijansa zuba sada je A1. Bolnih senzacija nije bilo i pacijent je normalno mogao da spava noću noseći splintove.

Beljenje zuba splintovima

ORDINACIJSKO BELJENJE ZUBA

ordinacijsko beljenje zuba

N.K. rođen 1980. godine

Ordinacijsko beljenje zuba Pacijent N.K. rođen 1980. godine…

K.K. rođena 1981. godine

Beljenje zuba Pacijentkinja K.K. rođena 1981. javila se zbog…