Bezmetalne solo krune | N.S. 35 godina

Pacijentkinja N.S. rođena 1985. godine javila nam se zbog želje da dobije nov i lep osmeh. Vrlo važno joj je bilo da se putem postavke bezmetalnih krunica što vernije prikaže oblik zuba baš onakav kakav je imala, ali da boja i tekstura zuba budu lepše.

Dijagnoza

Nakon prvog pregleda i razgovora u ordinaciji pacijentkinja je već tačno znala šta želi. Zamolila je da uradimo 6 bezmetalnih solo krunica, što znači da je svaki zub za sebe krunica. To je bilo moguće izvesti u slučaju kada pacijentkinja nije fiksnom protezom pomerala zube ili kada su prisutni svi njeni prirodni zubi kao nosači.
Svi zubi su bili živi, ali sa dosta plombi, a ne nekim zubima bile su prisutne i kompozitne fasete, kao jedno od ranijih rešenja za postizanje bolje estetike zuba. Ovakva rešenja su kratkoročna i ne mogu dugo opstati, jer se radi o plombama koje se troše, prljaju i koliko god da je stomatolog vešt u postavci i samoj obradi kompozitnog ispuna rezultati se ne mogu dugoročno garantovati kada je estetika u pitanju.

Protetski rad

Uradili smo brušenje i otisak prednjih 6 zuba. Pacijentkinji smo izradili 6 privremenih kruna i zamolili je da nekoliko dana nosi krunice kako bi dala svoje sugestije i pomogla nam da timski što bolje ispoštujemo njene želje i očekivanja. Kada smo na kraju dobili ono što se njoj dopadalo prešli smo na izradu definitivnog rada, 6 bezmetalnih solo krunica.
S obzirom da je boja pacijentkinjih zuba bila samo jednu nijasnu tamnija od boje zuba koje je želela odlučili smo se da joj nakon urađenih kruna uradimo splintove za kućno beljenje.
Dogovorili smo se da se javi na kontrolu nakon 10 dana kako bi smo videli rezultate beljenje bočnih zuba i uradili kontrolu postavljenih krunica.
Na kraju, njen komentar je bio :“ Zaista sam zadovoljna! Tako sam želela!“ Kratko i jasno. Hvala našoj pacijentkinji na odličnoj saradnji i strpljenju.
Ukoliko i vi imate sličan problem možete nas kontaktirati.