Keramicki most i vizil proteza sa atečmenima | S.S. 60 godina

Pacijent S.S. rođen 1962. godine javlja nam se zbog nedostatka većeg broja zuba u obe vilice čime je estetika bila značajno narušena, a samim tim i nemogućnost da se pacijent normalno hrani. Pacijent je došao iz inostranstva sa ograničenim vremenom za boravak u Srbiji.

Dijagnoza

Nakon pregleda i analize digitalnog ortopana stekli smo kompletniju sliku problema koji pacijent ima. Na mestu gde su nekada stajali bočni zubi, kost je bila značajno istopljena. Zbog takvog koštanog defekta odlučili smo se da ne radimo fiksni rad niti rad na implantima, jer bi ovakva nadoknada kosti bila komplikovano i neizvesno rešenje.
Pacijentu smo odmah objasnili da je stanje njegove kosti i zuba takvo da brzo rešenje nije moguće i da svakako mora da se organizuje i dođe kod nas barem 2,3 puta iz inostranstva. Zamolili smo ga da uradi i 3D snimak, kako bi smo izmerili da li i koliko mesta ima za implante u donjoj vilici. Pronašli smo mesta samo za 2 implanta, bočno obostrano.

Protetski rad

Odlučili smo se za kombinovani rad u gornjoj vilici, 6 metalokeramičkih krunica povezanih sa vizil protezom i parom atačmena. Na ovaj način koštani defekt najlakše je korigovati i rezultati su najbolji. U donjoj vilici, odlučili smo se za izradu metalokeramičkog mosta na prirodnim zubima koji su bili dobri kao nosači i za metalokeramičke krunice na šrafljenje na implantima.
Naš pacijent bio je oduševljen promenom i postignutim rezultatima, nije prestajao da se smeje.
Ukoliko i vi imate sličan problem možete nam se javiti, a na nama je da pronađemo najbolje rešenje. Vaš Meadent