BEZMETALNAKRUNICA

DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

DIGITALNA STOMATOLOGIJA

Vodimo Vas kroz 5 jednostavnih koraka od ulaska u NAŠU ordinaciju do dobijanja novog osmeha!

FOTOGRAFIJA ZUBA, DIGITALNI SKEN I PLANIRANJE

Pa dolasku u ordinaciju pacijent se upoznaje sa stomatologom i našim timom. Nakon pregleda razgovaramo sa pacijentom oko njegovih očekivanja u vezi oblika, boje i izgleda zuba, a sve u granicama koje ne bi narušile osnovne stomatološke principe. 

Tada pristupamo slikanju pacijentovih zuba i osmeha profesionalnim objektivom AF-S Micro Nikkor  105 mm , kao i snimanju zuba digitalnim skenerom 3shape TRIOS. Ovi digitalni uređaji predstavljaju važan deo stomatološke opreme u našoj ordinaciji i nezaobilazni su alat kako u dijagnostičkim, tako i u terapijskim procedurama. Upotreba ovakve opreme značajno će nam pomoći da kroz posvećeno planiranje i digitalno dizajniranje stvorimo savršen osmeh.  

Sada pacijent može učestvovati u dizajnu potpuno ravnopravno. Pre početka bilo kakvog rada stećiće preciznu sliku kako bi njegovi zubi izgledali na kraju.

DIGITAL SMILE DESIGN

Digital Smile Design poklanja vam prvi pogled na vaš budući osmeh. U ovoj fazi vizije stomatologa i tehničara dolaze do izražaja. Upotrebom dentalnih fotografija u softveru i digitalnog skena trenutnog stanja zuba u prilici smo da stvorimo novi osmeh pacijenta na računaru. Sada pacijent može učestvovati u dizajnu potpuno ravnopravno.

Na kraju kreativnog procesa stomatologa, pacijenta i tehničara konačno možemo krenuti u pripremu zuba za izradu protetskog rada.

Pacijent će dobiti baš onakve zube kakve je želeo.

PREPARACIJA I INTRAORALNI DIGITALNI SKENER

Najvažnije je napomenuti da pacijenti mogu dobiti potpuno iste zube kakve su videli na Digital Smile Design samo kada rade bezmetalne cirkonijumske krune i vinire. Dakle, sve ono što se može uraditi 3D kompjuterskim printom.

Metalokeramičke krunice ne mogu se uraditi identično kao u softveru, jer ovakve krunice rade tehničari ručno. Izgled krunice je 90%-95% sličan izgledu dizajna. Umešnost tehničara tada je ključna.

Pojavom savremenih tehnologija u stomatologiji omogućena je minimalna preparacija zuba (priprema zuba za prihvatanje krunice) sa maksimalnim esteskim i funkcionalnim rezultatom, uz značajno očuvanje zubne supstance.

Izrada bezmetalnih krunica omogućava savršene rezultate uz minimalnu preparaciju. Metalokeramičke krunice zahtevaju da se skine nešto veći deo zuba, zbog same strukture krunice i načina izrade.

U slučaju da je zub zdrav i da se krunice postavljaju iz estetskih razloga, preparacija zuba (brušenje) može da bude svedeno na svega 0.5mm – 1.5mm.

INTRAORALNI DIGITALNI SKENER 3Shape TRIOS

Šta je 3shape TRIOS Intraoralni digitalni skener?

Kako bi vam najjednostavnije objasnili, to je video kamera koja se koristi direktno u ustima pacijenta, stvarajući super brze slike jednu za drugom, koju moćni softver pretvara u vrlo precizan 3D model vaših zuba i mekih tkiva u boji. Ovakav model može se koristiti u implantologiji i protetici pre svega.

Da li to znači da stomatologa menja neki tehnički uređaj?

Digitalna stomatologija nije zamena za znanje, stručnost i veštinu stomatologa. Ona je samo moderan, efikasan, vrlo tačan sistem za sigurniji dolazak do cilja.

Zašto je to meni bitno?

Kvalitetni otisci vaših zuba i mekih tkiva bitni su kako bi viniri, krunice, mostovi savršeno ležali u vašim ustima. TRIOS otisci su precizniji u odnosu na tradicionalne otiske uzete silikonskim pastama. Procedura je brža i komfornija. Sačuvani sken dokumenti mogu se koristiti više puta.

Zašto je bolji ovakav otisak?

Ako ste nekada uzimali otisak kod stomatologa sigurno se sećate neprijatnih silikonskih pasti i metalnih kašika od kojih vam je bilo nelagodno, a ponekad i muka. Otisak TRIOS-om sve radi bez toga. Nekoliko je prednosti digitalnog otiska:

  • Brži je u odnosu na silikonske otiske kojima su potrebni minuti da se stegnu u ustima
  • Mnogo je udobnije za nepce i jezik
  • U trenutku možemo videti da li je skener dobro slikao sve neophodne zone i u koliko postoji greška to odmah ispraviti na licu mesta. Time se izbegava ponavaljanje otiska ukoliko u laboratoriji tehničari pronađu grešku.
  • Digitalni otisci se ne deformišu
  • Gadljivost i nelagodnost ne postoji
  • Dobijeni fajlovi mogu se poslati putem maila ili putem raznih internet platformi u kombinaciji sa 3D snimcima radi konsultacije sa tehničarima ili drugim kolegama
  • Precizno određivanje boje zuba i desni, koje bi omogućilo da postignemo odlične estetske rezultate izradom protetskog rada

Modeliranje, individualizacija i kompjuterski 3D PRINT  

Nakon što smo završili skeniranje vaših zuba, istog trenutka šaljemo u našu laboratoriju, tzv. „fajl preparacije“.

Proces dizajniranja oblika, veličine i boje zuba bio je već završen u fazi 2 u kojoj je pacijent i sam učestvovao. Fajl iz ove faze zovemo „fajl dizajna“.

Tada se „fajl preparacije“ i „fajl dizajna“ povezuju u jedan radni fajl. Tim iskusnih tehničara u tom trenutku započinje proces izrade definitivnog protetskog rada.

Naša laboratorija poseduje vrlo kvalitetne 3D Printere kompanije Zirconzahn i Cerec.

Nakon procesa obrade e-max blokova (jedan od najkvalitetnijih materijala za izradu bezmetalnih krunica i vinira u prednjoj regiji), ili cirkonijumskih blokova (u bočnim regijama) printer stvara zube koji po obliku, veličini, položaju i boji u potpunosti odgovaraju željama pacijenta.

Potreban je samo mali finalni dodir tehničara koji nanosi glazuru (sjaj) ili vrši individualizaciju zuba ukoliko je pacijent izričito to tražio.

VAŠ NOVI OSMEH

Za samo nekoliko dana stižu bezmetalne cirkonijumske krunice ili viniri, sa rezultatima baš onakvim kako ste vi to tražili. Najčešće, odluci da uradite krunice često prethodi dug period planiranja i iščekivanja. Zato, mnogi pacijenti ovaj trenutak dobijanja novog i lepog osmeha doživljavaju poprilično emotivno. Kao da su im se otvorila nova vrata u životu.