Z.S. rođena 1972. godine

Cirkularni most u gornjoj vilici (Boja A2)

Pacijentkinja Z.S. rođena 1972. godine dolazi u ordinaciju kako bi konačno rešila dugogodišnji problem nedostatka gornjih jedinica.
Pacijentkinja je na tom mestu nosila parcijalnu pločastu protezu, poznatiju pod nazivom “žabica” koja joj je često ispadala, prljala se i izgledala izuzetno neuredno.

Nakon više poseta i sanacija karijesnih zuba pacijentkinja je odlučila da uradi most od 10 metalokeramičkih krunica u gornjoj vilici kako bi na duže vreme rešila problem koji traje više godina. Implante joj nismo preporučili pre svega zbog higijene koja nije bila adekvatna. Ugraditi implante znači voditi besprekornu higijenu i u tome biti posvećen.

Odlučili smo se za brušenje 6 zuba bočno sa desne i leve strane i izradu metalokeramičkog mosta od 10 krunica. Pacijentkinja je želela za jednu nijansu svetlije gornje zube u odnosu na njene preostale zube.

Na kraju nakon cementiranja mosta efekat je bio odličan, pacijentkinja zadovoljna što konačno žabicu može da baci. Rad je bio fiksni, osmeh blistav.