J.R. rođena 1986. godine

Cirkularni mostovi u obe vilice

Pacijentkinja J.R. rođena 1986. godine dolazi kao trudnica u ordinaciju kako bi sredila zube u gornjoj vilici koji su estetski i funkcionalno bili potpuno neupotrebljivi. Stare solo metalokeramičke krunice koje su počele da se pomeraju izazvale su povećanje razmaka između zuba. Nekoliko zalomljenih korenova zuba, karijesne lezije na pojedinim zubima onemogućile su pacijentkinji osmeh i normalan govor. U razgovorima sa nama neprestano je držala ruku preko usta. Da se ne bi videli zubi.

Napomenula je “ogroman strah” od zubara koji je “potpuno blokira”, pa je naš pristup pre svega morao da bude prijateljski i ljudski. Takođe spominje da zbog “bebe koju nosi u stomaku oseća hrabrost koju želi da iskoristi i ulepša sebi život”. Prvo što smo uradili-skuvali smo joj kafu:)

Nakon pravljenja detaljnog plana terapije i objašnjavanja kompletne procedure pristupili smo dogovorenim intervencijama uz obaveznu upotrebu anestetika.

Treba napomenuti da se uvek maksimalno trudimo da nema bola za vreme intervencije, ali je bitno i znati da svi ljudi imaju različite pragove bola. Dešavalo nam se da smo upoznali baku koja je donju šesticu mogla da izvadi bez anestezije,a da nije trepnula. Takođe nam se dešavalo da samo prisustvo belog mantila pored stolice zahteva najjaču anesteziju.

Drugarski individualan pristup za svakog pacijenta ovu ordinaciju učinio je drugačijom. O tome uvek vodimo računa.

Pacijentkinji smo na kraju uradili lečenje i pripremu svih zuba koji će biti nosači mosta, uzet je otisak i urađen cirkularni most od 12 metalokeramičkih krunica u gornjoj vilici.
Nakon toga, totalno bez plana , pacijentkinja je dobila hrabrost i odlučila se da uradi i donji cirkularni most.

Osmeh je ponovo bio savršen, lep, beo, prirodan.
Rodila se i beba , lepa i bucmasta! Samo ona zna koliko joj je majka bila hrabra. Svaka čast Jelena!