vizil sa dolder prečkom

S.P. rođen 1955. godine

Keramički most sa dolder prečkom i vizil protezom

Pacijent S.P. rođen 1955. godine dolazi u stomatološku ordinaciju zbog problema sa starim protetskim radom u gornjoj vilici. Nekoliko zuba koji su bili lečeni ranije nisu bili adekvatno izlečeni i imali su periapikalne procese, tj. ciste. Na njima se nalazio cirkularni metalokeramički most. Nije bilo moguće zube nosače sačuvati, pa je nakon vađenja 4 zuba pacijent morao da prihvati kombinovani protetski rad, krunice sa 2 Dolder prečke i vizil protezom sa par atačmena.

U gornjoj vilici nakon vađenja nekoliko zuba došli smo na ideju da uz pomoć metal keramičkog mosta i Dolder prečke povežemo sve članove i na taj način ojačamo konstrukciju celog rada. Zubi koji su nedostajali nadoknađeni su putem vizil proteze sa parom atačmena.

Čvrst, kvalitetan, estetski izuzetno odličan rad koji je pacijentu značajno popravio osmeh, govor, ishranu, ali mu omogućio da u ustima više nema procese.

Ukoliko imate slične probleme i duže vreme se odlučujete na početak javite nam se, mi imamo najzanimljivija i najkvalitetnija rešenja kada su kombinovani radovi u pitanju.