Keramički most u obe vilice | L.S. 36 godina

Keramički most u obe vilice | L.S. 36 godina

Pacijentkinja L.S. rođena 1982. godine javila se našoj ordinaciji kako bi zamenila stare mostove i dobila nov lepši osmeh kojim će se ponositi.
Nakon višemesečno skupljanih informacija na google vezanih za zube koje je htela da uradi, bila je na pregledu u nekoliko ordinacija. Na kraju je izabrala našu ordinaciju. Spomenula je nekoliko razloga, a istakla „ljubaznost i posvećenost u razgovoru s njom i dobijanje odgovora na sva pitanja koja su je zanimala“.

Pacijentkinja nam dolazi iz Hrvatske, a prvi put u životu posećuje Beograd. Nepoznat teren, novi ljudi, gde pronaći smeštaj, kako koristiti prevoz, šta i gde jesti … sve to za nju su bili otežavajući faktori.

Što se tiče stomatološkog dela naša pacijentkinja je tačno znala šta hoće, a šta neće. Prisutan strah i nesigurnost kako će sve da ispadne na kraju pratili su je tokom čitave faze izrade. Potrudili smo se maksimalno da joj ceo boravak u ordinaciji učinimo prijatnijim.

Protetski rad

U gornjoj vilici izradili smo keramički most od 14 krunica, a u donjoj vilici keramički most od 13 krunica. Zubi pacijentkinje ispod starih protetskih radova bili su očuvani, pa su se mogli iskoristiti za novi protetski rad. Problem sa starim mostovima jeste bila kriva linija zagrižaja pošto su svi radovi rađeni u različitim vremenskim intervalima. Sada je bilo potrebno sve uraditi u periodu od 10 dana. Manje korekcije bile su potrebne jer je pacijentkinja perfekcionista, ali finalni rezultat bio je savršen na obostrano zadovoljstvo.

Na kraju kada se vratila kući slala nam je veliki broj slika svog novog osmeha i zahvalnica što smo do kraja ispoštovali sve njene želje. Rekla je na kraju „ Tražim neku manu ovim zubima da se ponovo vratim u Beograd, ali Beograd će morati da pričeka:)“.

Ukoliko i vi imate stare mostove u svojim ustima i želite lep i prirodan osmeh možete nas kontaktirati. Zajedničkim dogovorom pacijenta, stomatologa i tima tehničara možemo napraviti jako lepe radove.