Vizil sa atečmenima na frezovanim krunama | P.L. 71 godina

Pacijent P.L. rodjen 1947.godine dolazi u ordinaciju zbog nedostatka većeg broja zuba u gornjoj vilici. Profesor matematike u penziji i poznato lice jedne novobeogradske osnovne škole zeleo je da za sebe uradi nešto estetski lepo i olakša sebi funkciju prilikom ishrane i govora. Za njega je skoro nemoguće bilo da sažvaće hranu normalno.

Dijagnoza

Tokom godina dok je imao lepe zube nije previše brinuo o njima . Jedno večernje površno pranje i brz odlazak u krevet. Dok su kvalitet zuba i genetika slušali pacijenta problema nije bilo,ali s godinama je sve počelo da strada. Malo po malo vadio je jedan po jedan zub i u gornjoj vilici ostalo mu je samo 5 zuba.

Protetski rad

Preostali zubi bili su zdravi i vitalni,tj. živi. Njih je samo bilo potrebno izbrusiti i povezati u most koji na sebi ima posebna ležišta za protezu. Razmišljali smo i o implantima i u razgovoru sa pacijentom shvatili da on ima problem sa šećerom i da postoje česte laboratorijske promene tog parametra. Pacijent je i pušač,pa je varijanta sa implantima i bez 3d analize kosti bila ostavljena kao rešenje koje za njega nije dobro.

Njegova briga da će se teško navići na protezu nestala je u par minuta nakon što smo mu predali rad. Iznenadio se da „je to što ide preko nepca“ tako tanko i ništa ne smeta.

Na kraju rezultat je bio i više nego zadovoljavajuć. Profesor je bio prezadovoljan.

Ukoliko imate sličnih problem možete na kontaktirati i zakazati pregled.