kombinovani rad

Vizil proteza i keramički zubi | M.K. 72 godine

Kombinovani rad (vizil proteza i keramički zubi) Boja B1

Pacijent M.K. rođen 1947. godine javio se zbog velikog problema nedostatka većeg broja zuba u obe vilice. Stanje preostalih zuba u obe vilice bilo je poprilično zapušteno i pacijent nije mogao više ni da priča, niti da jede. Zaostali korenovi i karijesne lezije na nekim zubima morali su prvenstveno biti sanirani kako bismo mogli da napravimo plan za protetiku.

U situacijama kada pacijenti dođu kod nas u ovakvom stanju najgore što možemo jeste da “im držimo predavanje i šokiramo se nakon gledanja snimka”. Svaki pacijent kada pokušava da objasni nama i sebi kako se doveo u takvo stanje potpuno neverovatna objašnjenja ima, ali nije neophodno pravdanje. Neophodno je da pacijent želi promenu i tada mu detaljno treba objasniti šta ta promena predstavlja!

NOVI LEPI ZUBI-NOVE VELIKE OBAVEZE!

To znači da nakon što je od uništenog osmeha stvoren savršen osmeh, higijena mora biti 10 puta bolja. Obavezna pravilna tehnika pranja zuba 2-3 puta dnevno (ali pre svega pre spavanja). Tečnosti za ispiranje i električni irigatori za higijenu usta i zuba sastavni su deo dugotrajnosti protetskog rada i dugostrajnosti novog savršenog osmeha. Želja da se zubi održavaju većinu pacijenata drži oko 6 meseci. Nakon toga,pacijenti podrazumevaju da se keramička krunica neće požuteti i isprljati se. Ali svakako se krunice mogu prljati i nosači koji su ispod njih itekako mogu da stradaju i pokvare se ako se ne održava dobra higijena

Protetski rad

Kod našeg pacijenata urađena su dva kombinovana rada na preostalim zubima. Neke zube bilo je potrebno izlečiti i ojačati nadogradnjama. Neke zaostale korenove izvaditi, a neke zube popraviti.
Kao rezultat svega kod našeg pacijenta dobili smo poprilično udoban gornji i donji rad. Rad je pacijentu dao novu nadu i novu želju da se smeje i priča sa prijateljima bez prekrivanja zuba brkovima ili rukama.

Dobili smo od njega i čvrsta obećanja da će od sada navike drastično promeniti, pa ostaje da mu verujemo na reč.

Estetikom je bio vrlo zadovoljan i što je najvažnije vrlo se dopao svojoj supruzi:)

Ukoliko i Vi imate sličnih problema,a Meadent može da Vam pomogne kontaktirajte nas