Metalokeramički cirkularni most | L.S. 47 godina

Metalokeramički cirkularni most

Pacijentkinja L.S. rođena 1970. godine javila se u ordinaciju jer više nije mogla da gleda svoje zube i da trpi bolove. Ogroman strah od zubara, nemarnost pri vršenju higijene i slaba genetika doveli su do toga da zena od 47 godina izgleda mnogo starije. Prvi utisak prilikom upoznavanja sa ovom damom bio je nepotrebno neefektivan, a ceo izgled njenog lica i lepe plave oči potpuno su odskakali od njenih zuba i videlo se da ona žudi za promenom nabolje.

Čak 2 godine ona je pratila rad naše ordinacije i spremala se za ovaj trenutak. Poznanstvo sa stomatolozima i drugarski odnos prelomili su u njoj i donela je konačnu odluku, da kompletno sebe učini lepom. Osmeh i lepi zubi su možda najvažnija karika u prvom utisku koji ostavljate na ljude u svom okruženju. To može da zatvori , ali itekako da otvori mnoga vrata.

Dijagnoza

Nakon analize ortopan snimka i ispitivanja vitaliteta svih zuba u obe vilice došli smo do zaključka da je potrebno neke zube izlečiti pre brušenja i pravljenja definitivnog rada.

Pacijentkinja je imala dovoljno preostalih zuba i možemo reći da je uhvatila poslednji voz i uspela da uradi fiksne radove koji su najlakši za navikavanje.

Protetski rad

Nakon preciznog brušenja zuba i uzimanja otisaka najkvalitetnijim silikonima dobili smo jako lepe rubove u otisku. To tehnici omogućava izradu krunica potpuno prema onom što je izbrušeno u ustima. Većinu pacijenata zanima da li brušenje boli? Apsolutno ne! Ordinacija koristi najkvalitetnije anestetike u koncentraciji 4%i potpuno je nemoguće tokom samog rada osećati bolove. Manje žarenje i peckanje desni ili zuba je moguće nakon prestanka anestezije iste večeri , ali ispiranje mlakim proceđenim čajem od žalfije je sasvim dovoljno za gubitak tih senzacija. Ordinacija takođe izrađuje privremene krunice kako bi brušeni zubi nekoliko dana bili zaštićeni od senzacija toplo-hladno i kako ljudi u vašem okruženju ne bi stalno znatiželjno zagledali vaša usta.

Pacijentkinji smo uradili 2 cirkularna metalokeramička mosta u obe vilice i njen osmeh potpuno rekonstruisali. Pacijentkinja se zbog izuzetno svetle boje očiju odlučila za svetliju nijansu zuba, kakvu je oduvek želela da ima. Njenoj sreći nakon cementiranja nije bilo kraja. Oduševljenje postignutim bilo je primetno.
Još jednom joj se zahvaljujemo na ukazanom poverenju nakon 2 godine, čestitamo na velikom preokretu koji je napravila za sebe, svoj život i svoju porodicu i pozivamo sve vas koji se dvoumite da je sledite.