cirkularni most

M.J. rođena 1961. godine

Cirkularni metalokeramički most

Pacijentkinja M.J. rođena 1961. godine javila se zbog dugogodišnjeg estetskog i funkcionalnog problema nedostatka i lošeg stanja više zuba u obe vilice. Za sada pacijentkinja je odlučila da skupi hrabrost i uradi zube u gornjoj vilici, a kasnije bi uradila i zube u donjoj.

Na osnovu snimka svih zuba obe vilice uočili smo nekoliko zaostalih korenova koji potiču od slomljenih krunica koje je pacijentkinja godinama tako nosila. Razlozi za dovođenje svojih usta i zuba u takvo estetsko i funkcionalno stanje nisu ni njoj samoj bili jasni. Znala je samo “da tako više ne može!”

Odlučili smo da uklonimo sve zaostale korenove, tačnije 3 zuba u gornjoj vilici i da izlečimo levi gornji očnjak koji je na sebi imao veliku plombu koja je menjana više puta tokom prošlosti.

Pacijentkinji smo nakon toga izradili nadogradnju na tom zubu i uzeli otisak za privremene cad cam krune kako bi pustili da se nakon vađenja stabilizuje stanje u kosti i sa desnima.

Posle mesec dana uzeli smo precizan otisak i izradili cirkularni metalokeramički most od 12 krunica. Kvalitetnom otisnom masom , adicionim silikonom firme 3M i preciznim brušenjem, postigli smo savršen otisak sa glatkim rubovima oko svakog zuba nosača.
Na kraju, tim tehničara nije imao previše problema da napravi lep i kvalitetan rad. 


Pacijentkinja je bila oduševljena postignutim rezultatom i odlučila je do kroz nekoliko meseci završi i zube donje vilice.


Ukoliko imate sličan problem možete nas kontaktirati.