cirkularni most

J.M. rođena 1963.godine

 Stari most u gornjoj vilici. Novi cirkularni most

 Pacijentkinja J.M. rođena 1963.godine javlja se zbog problema koje je imala na starom mostu koji je koristila 20 godina. Centralni sekutići bili su nosači visećih dvojki, a obostrano trojke su preko okluzalnih naslona podnosile pritisak nošenja takvog mosta. Sa desne strane bočno pacijentkinja je imala jednu solo metalokeramičku krunicu koja nije bila adekvatna estetski. Sa leve strane pacijentkinja je takodje imala stari most koji je bio za zamenu.

Na Ortopan tomografskom snimku svih zuba bila je primetna blaga trauma levog i desnog očnjaka jer su u zagrižaju nasloni prednjeg mosta neprestano udarali u zadnje površine zuba očnjaka. Morali smo da skinemo kompletan most ,a ispod smo zatekli potpuno oštećene nadogradnje koje su morale da se izrade ponovo i potpuno rekonstruišu.
Kada smo na kraju sve zube pripremili ,ojačali nadogradnjama uzeli smo precizan dvofazni otisak silikonom,izabrali oblik i veličinu zuba na osnovu položaja usana i linije osmeha,a pacijentkinja je želela da joj uradimo svetliju nijansu zuba zbog želje da se osveži i oseća lepo.Izrađen je metalokeramički cirkularni most od 10 krunica u gornjoj vilici. Pacijentkinja je bila jako zadovoljna,a vi procenite sami da li smo joj pomogli.Ukoliko imate sličan problem možemo i vama pomoći.