cirkularac metalokeramika

D.P. rođena 1954. godine

Metalokeramički most i vizil proteza sa atečmenima

Pacijentkinja D.P. rođena 1954. godine javila se u ordinaciju jer je želela da svoje dugogodišnje tamne i loše postavljenje zube konačno ulepša i dobije novi osmeh.

Na osnovu ortopan snimka svih zuba i pregleda u ordinaciji uočili smo nesimetričnost gornje vilice kada je greben u pitanju i spuštenost kosti sa leve strane drastično više u odnosu na desnu stranu lica. Takva situacija može da zavara i doktora i tehničara da naprave “kriv” rad i potpuno promaše liniju osmeha i zamišljenu linija koja prolazi kroz zenice oba oka. To jednostavno znači da bi njen osmeh bio iskrivljen i estetski neprihvatljiv. Zato smo ispratili posebne parametre i ravni lica i korigovali tu asimetričnost izradom kraćih krunica na levoj strani. Tako da je osmeh pacijentkinje bio odličan.

Donja vilica je imala drugi vid problema. Sa leve strane bočno pacijentkinja nije imala nijedan zub posle levog očnjaka, a desno je imala sve zube. Dva zuba sa desne strane, zbog nedostatka kontakta sa zubima iz gornje vilice, su izašla previše u griznu ravan gornjih zuba. Korenovi ova dva zuba bili su potpuno ogoljeni. Tu nije bilo mnogo dileme i ta dva zuba smo morali da izvadimo. Poslednji zub sa desne strane je ostavljen kako bi služio kao pomoćno ležište za buduću protezu. Napred smo izbrusili preostale zube i uradili metalokeramički most od 8 krunica i vizil protezu sa atačmenima.

Nakon mesec dana uspeli smo da uspešno estetski i funkcionalno odgovorimo zahtevu pacijentkinje i stvorimo novi lepši osmeh.

Sada pacijentkinja, kao baka nekoliko unučića, vreme provodi družeći se s decom uz osmeh i zabavu. Kaže da se često i sama slika i da je na stare zube potpuno zaboravila, kao i da “ne razume šta je do sada čekala”.

Ukoliko i vi imate sličnu želju da sebe ulepšate možete doći na pregled i razgovor.