D. P. rođen 1975. godine

Cirkularac u gornjoj vilici (boja B1)

Pacijent D. P. rođen 1975. godine dolazi u ordinaciju zbog neadekvatne estetike gornjih zuba. Pacijent nije bio zadovoljan bojom i izgledom svojih zuba. Takođe je primetio da je u poslednje vreme zubna gleđ počela da se troši i sečivne ivice zuba pucaju. Svi zubi bili su nareckani i sa oštrim ivicama.

Nakon analize ortopan snimka i razgovora sa pacijentom shvatili smo da se radi o pacijentu koji ima skoro sve zube zdrave, sa svega nekoliko kompozitnih belih plombi. Strah od zubara i stomatološke intervencije, kao i stres koji je imao na svom poslu doveli su do toga da se postojeće stanje nije pravilno održavalo i došlo je do pojave problema. Odlučili smo da rešimo estetski problem i pacijentu predložili nekoliko vrlo kvalitetnih rešenja.

Uradili smo 3 mosta u gornjoj vilici i izabrali nijansu zuba koja je pacijentu najviše estetski bila prihvatljiva. Širok osmeh koji je pacijent uvek imao sada je konačno došao do izražaja.
Slika koju trenutno vidite pokazuje kako mogu izgledati desni nakon završene protetike, praktično, kao da ništa nije ni rađeno. Pravilna higijena aparatima koji pod pritiskom ispuštaju destilovanu vodu i antiseptičke rastvore od ključne je važnosti za dugotrajnost rada i kvalitet desni.

SAVET : Gde god odlučite da uradite protetiku i ulepšate svoj osmeh ozbiljnu pažnju nakon završetka posvetite higijeni, a najbolje je da vam vaš stomatolog detaljno objasni na koliko sve načina možete držati higijenu i produžiti trajanje vašeg rada na beskonačni period.