M.S. rođena 1988. godine

Bezmetalna keramika u gornjoj vilici (Boja B1)

Pacijentkinja M.S. rođena 1988. godine javila se u ordinaciju zbog estetike. Pacijentkinja ceo svoj život ima problem sa lošijim kvalitetom zuba i velikim brojem plombi koje je često morala da menja. Plombe su bile teške za održavanje, a veliki broj ivica koje nisu dugoročno mogle da budu idealno glatke doveo je do toga da je estetika osmeha kod pacijentkinje narušena.

Nakon analize snimaka i detaljnog pregleda videli smo da je pacijentkinja na desnima imala upale, pogotovo na mestima gde su amalgamske (crne) plombe bile u kontaktu sa desnima. Na levoj strani gore drugi pretkunjak je pokazivao prisustvo dentalne ciste zbog neadekvatnog lečenja i zanemarivanja dolaska na zakazane termine. Tom zubu nažalost nije bilo spasa i morao je biti izvađen. To je ujedno bio i jedini zub koji joj je nedostajao. Sve drugo bili su njeni zubi sa kompozitnim ispunima.

Pacijentkinji smo dali nekoliko predloga, nakon čega se ona odlučila za estetski najkvalitetnije i za njene desni najpovoljnije rešenje.
Bezmetalne krunice podeljene u nekoliko zona za nju su bile najbolje rešenje. Nakon otiska i izrade privremenih kruna koje su bile dosta belje od njenih prirodnih zuba, pacijentkinja je rekla da joj se to dopada i odlučila da i ceo definitivni rad bude u svetlijoj nijansi.

U poslednje vreme veliki broj pacijenata odlučuje se za izradu krunica u svetlijoj nijansi, jer smatra da na taj način obogaćuje svoj osmeh, unosi svežinu u život i sebi deluje lepše. Nakon lepog osmeha otvaraju se mnoga vrata, kako poslovna, tako i ljubavna. Nije zanemarljiv podatak da je 50% pacijenata nakon ulepšavanja svog osmeha dobilo nov posao.

Ako imate sličnih problema možete nas kontaktirati.