Metalokeramičke krune na gornjim prednjim zubima (Boja C3)

A.Ž. rođena 1974. godine

Metalokeramičke krune na gornjim prednjim zubima (Boja C3)

Pacijent A.Ž. rođena 1974. godine javlja se zbog nedostatka većeg broja zuba u sva 4 kvadranta u obe vilice. Zbog broja zuba koje je neophodno pripremiti, izlečiti i izbrusiti pacijentkinja se odlučila da u prvom koraku uradi ono što joj je estetski i funkcionalno bio najveći problem, a to je nedostatak gornjeg desnog očnjaka i vrlo loša situacija sa plombama na gornjim prednjim zubima. Očnjak je izgubila zbog nekoliko lečenja koji na tom zubu nikako nisu davali rezultat. Situacija je na taj način rešena samo delimično, ali je pacijentkinja bila rešena da u narednom periodu pristupi i kompletnoj sanaciji celokupnog stanja zuba.

Na gornjim prvim i drugim sekutićima skinute su sve stare plombe. Urađena su lečenja zuba i ojačanja nadogradnjama. S obzirom na nedostatak desnog očnjaka bilo je dosta zanimljivo rešenje u blok povezati 4 metalokeramičke krunice koje bi činile most i imale jedan viseći član na mestu trojke. Ovakva izrada dozvoljena je čak i na zubu kao što je trojka samo ukoliko je površina zuba nosača veća od površine zuba koji će biti viseći član. Što je u njenom slučaju itekako bio slučaj.

Boja pacijentkinjih prirodnih zuba je C3 i ona je želela da njen rad prati po svaku cenu boju njenih prirodnih zuba, jer je imala komentar da je „svi tako znaju“. Cementiranjem rada pacijentkinja je bila vrlo zadovoljna bojom i oblikom svojih novih zuba koji joj uopšte nisu menjali lični opis. I po nekim slikama koje donela izgled je bio identičan.

Ukoliko u vašem osmehu postoji praznina zbog koje se osećate neprijatno, ili prosto ne možete više da jedete normalno zbog nedostatka zuba, javite nam se, za svako stanje u stomatologiji postoji rešenje.