S.D. rođena 1982. godine

Cirkularac, bezmetalna keramika

Pacijentkinja S.D. rođena 1982. godine dolazi u ordinaciju zbog estetskog problema koji pacijentkinja ima godinama. Posvećenost poslu i nemogućnost da se posveti samoj sebi doveli su pacijentkinju do estetski neprihvatljive situacije. Pacijentkinja ima 33 godine i zube koji je čine starijom sigurno 10 godina.

Nakon razgovora i detaljne analize njenih retroalveolarnih snimaka i ortopan snimka, pacijentkinji smo ponudli visoko estetski bezmetalni cirkularni most od 12 krunica. Ovakav rad bio je moguć jer je pacijentkinja imala skoro sve svoje zube. Njeni zubi bili su ispunjeni starim plombama, na pojedinim zubima bile su primetne karijesne lezije srednje dubine, koje smo uspešno sanirali i zube pripremili za nošenje ovakvog protetskog rada. Zube nije bilo potrebno lečiti, pa su svi ostali živi.

Za sve pacijente sa jako osetljivim desnima koji imaju prisutne svoje prirodne zube, a žele perfektnu estetiku, funkciju i trajnost savetujemo izradu upravo bezmetalnog mosta. Ovakav most nema u sebi metal, koji u nekim slučajevima može biti razlog upale desni oko krunice. Takođe, transparentnost (providnost) krunica i izgled zuba su sličniji prirodnom zubu, nego kada se radi metalokeramički most.
Nakon što smo pacijentkinji postavili rab i cementirali ga, počela je da plače uz komentar : “Ovako nešto ni sama nisam mogla da zamislim!”. Kvalitet života se drastično promenio, sigurnost i volja da se stalno smeje vratili su joj se. Pohvale koje je dobijala od svojih prijatelja često nam je prenosila kao pozitivne kritike. Na kraju smo svi zadovoljni postignutim rezultatima.

Bezmetal-vrhunska estetika!

Ukoliko imate sličan problem možete nas kontaktirati.