M.M. rođena 1985. godine

Cirkularni most u gornjoj vilici, bezmetalna keramika (Boja B1)

Pacijentkinja M.M. rođena 1985. godine javila se u ordinaciju zbog bolova u gornjoj vilici sa desne strane. Na osnovu urađenog snimka svih zuba uočili smo metalokeramički most od 4 krunice , pri čemu su 2 krunice bile viseće na krajevima mosta.

Vrlo neobična terapijska odluka usled traume dovela je do pojave ciste na desnom gornjem drugom pretkutnjaku. Cista je ubrzo postala aktivna i bolna, a sama gnojna kolekcija napravila je sebi kanal kroz kost i meko tkivo, u vidu fistuloznog kanala. Zub sa ovakvim gnojnim procesom nije mogao da opstane u ustima pacijenta. Bilo je neophodno da pacijentkinja popije antibiotik kako bi smo zub izvadili.

Drugi problem je bio estetski, jer je prirodna boja zuba kod pacijentkinje žuta,a bile su i prisutne plombe na većem broju zuba. Pošto je trebalo rešiti problem praznog prostora nakon izvađenog zuba, pacijentkinja je odlučila da reši kompletnu estetiku u gornjoj vilici.

Oblik prirodnih zuba je bio lep i pacijentkinji smo uradili zube identičnog oblika, ali u nekoliko nijansi svetlijoj boji. Već nakon postavke kompletnog cirkularnog cirkonijum keramičkog bezmetalnog mosta od 15 krunica pacijentkinja je bila prezadovoljna postignutim rezultatima. Bolovi su prestali. Estetika je bila vrlo kvalitetna.

Pacijentkinja je na poklon dobila uređaj za održavanje oralne higijene i objašnjeno joj je kako najadekvatnije da održava higijenu mosta.

Ukoliko imate sličan problem mi Vam možemo pomoći.