Bezmetalne krunice

M.M. rođena 1977. godine

Bezmetalne keramičke krunice

Pacijentkinja M.M. rođena 1977. godine javila se zbog estetskog i funkcionalnog problema s kojim se susreće duži niz godina. Veliki strah od stomatologa, neadekvatan kvalitet zuba, loš plan terapije i komplikovana finansijska situacija bili su samo neki od razloga za dovođenje usta i zuba u ovakvo stanje.

Pacijentkinja je u ordinaciju došla sa privremenom parcijalnom protezom(plastična proteza sa žicom) koja je poslužila kao definitivno rešenje godinama unazad.
Posle dugo razmišljanja, a u skladu sa svojim godinama i izgledom, odlučila se za trajno estetsko i funkcionalno rešenje- bezmetalne cirkonijum keramičke krunice povezane u most.

Na osnovu snimka koji nam je pacijentkinja donela pažljivo smo procenili stanje svakog zuba nosača, a uz pomoć specijalnog aparata za ispitivanje vitaliteta zuba saznali smo koji zubi su živi. Zubi koji nisu bili živi pravilno su bili izlečeni,a zbog nošenja privremene proteze koja je vršila prejak pritisak na pojedine zube krunice sa improvizovanim nadogradnjama su počele da pucaju.

U jednom trenutku pacijentkinja je ostala bez krunice obe gornje jedinice što je bio jedan od signala da tako više ne može da nastavi. Obratila nam se za pomoć i odlučili smo se za estetski i funkcionalno najkvalitetnije rešenje- Bezmetalni cirkonijum keramički most od 13 krunica. Trebalo je nadoknaditi nekoliko zuba bočno sa obe strane u gornjoj vilici. Samo ovakvim radom iz jedne celine mogli smo da budemo sigurni u snagu celog rada. Napred smo izradili posebne tzv. fiberglas nadogradnje kako bi ojačali dva glavna zuba nosača. Fiberglas nadogradnje su vrlo važne i sa aspekta estetike jer ne menjaju boju cirkonijum keramike. Uvek je preporuka da se radi ovaj tip nadogradnji kada se rade bezmetalne krunice.

Na kraju, pacijentkinja je bila oduševljena izgledom, funkcijom i svojim novim osmehom.

Ukoliko imate sličnih problem, mi ćemo pronaći najbolje rešenje.