Lj.U. rođena 1957. godine

Pacijentkinja Lj.U. rođena 1957. godine, pre 15 godina ostala bez svih zuba zbog agresivne parodontopatije i tada je uradila dve totalne proteze. Gornja proteza koju je donela na pregled u ordinaciju imala je nekoliko pucanja i lepljenja, takođe je podlagana,a ceo prednji deo proteze bio je oštećen. Donja proteza bila je izuzetno tanka i mala, a greben na kome je stajala praktično se i nije video u ustima, a u samom frontu bio je i blago pokretan.
Bez obzira na sva ta oštećenja ova stara proteza je iznenađujuće dobro stajala čime je naš posao u izradi nove proteze bio još teži.

Jer zamislite šta se desi ako nova i lepša proteza spada prilikom predaje? A stara koja je lepljena nekoliko puta stoji u ustima? Zbog toga smo postepeno prošli kroz svih 7 faza u izradi gornje i donje totalne proteze kako bi se proteza što preciznije izradila.
Preko 6 dolazaka kod stomatologa i nekoliko sati provedenih u stolici, kao i vrlo strpljiv i smiren pacijent doveli su do toga da proteza odlično izgleda i funkcionalno i estetski. Mali kuriozitet jeste što je izrađena od posebnog providnog akrilata jer je to bila pacijentkinjina izričita želja. Takođe, zbog boje njenih plavih očiju savetovali smo postavku malo svetlijih zuba kako bi lice i osmeh dobili svežiji izgled.

Ukoliko imate problem sa starim protezama i želite da uradite nove tu smo za vas.