DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

DENTALNI IMPLANTI

Šta su zubni implanti?

Savremeni zubni implant je titanijumski šraf koji se uvrće u kost vilice i srasta sa njom, a služi kao zamena za koren izgubljenog ili nedostajućeg zuba. Zubni implanti su idealna opcija za pacijente sa dobrom oralnom higijenom kod kojih je došlo do gubitka zuba usled parodontopatije, neuspešnog lečenja zuba, traume ili bilo kog drugog razloga.

Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost. Alergijske reakcije su svedene na minimum kao i mogućnost odbacivanja implanta od strane vašeg organizma.

Ugradnjom zubnih implanata izbegava se brušenje susednih zuba koje je neophodno pri izradi mostova , te je na taj način fiziološki i funkcionalno opravdanije korišćenje ove savremene metode nadoknađivanja izgubljenih zuba, a kod terminalne bezubosti, tj nedostatka svih bočnih zuba ili skraćenog zubnog niza, predstavlja jedinu mogućnost za dobijanje fiksne nadoknade.

Šta se implanatima može postići?

 • Nadoknada jednog ili više zuba bez brušenja susednih zuba

 • Pravljenje zubnih mostova u slučajevima kada je pacijent usled gubitka većeg broja zuba osuđen na nošenje mobilnih zubnih proteza ili nedostatka bočnih zuba

 • Zubni implanti mogu služiti i kao nosaci zubnih proteza koje su na taj način mnogo stabilnije i udobnije za nošenje.

Prednosti zubnih implanata

U svakom mogućem pogledu zubni implanti predstavljaju bolje rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

Estetika: izgled i osećaj koji ima pacijent sa ugrađenim implantom je identičan onom kod prirodnih zuba. Pošto implant čvrsto srasta sa viličnom kosti sprečeni su gubitak kosti i povlačenje desni koji se često javljaju kod zubnih mostova i ispod proteza. Niko neće moći da primeti da imate vestacku zubnu nadoknadu u ustima.

Čuvanje preostalih zuba: zubni implanti ni na koji način ne narušavaju kvalitet preostalih zuba što se dešava pri izradi zubnih mostova. Što više zdravih i intaktnih zuba imate, veća je dugoročna korist za zdravlje vaših usta.

Komfor i samopouzdanje: pomoću zubnih implanata ćete ponovo moći normalno da pričate, jedete sa komforom i većim samopouzdanjem. Oni vam omogućuju da kažete zbogom protezama koje su vas žuljale, ispadale i stvarale neprijatan osećaj stranog tela u ustima.

Slučajevi u kojima preporučujemo ugradnju implanata

 • Nadoknada jednog zuba

  ako vam nedostaje jedan zub možete ga nadoknaditi ugradnjom jednog implanta i keramičke zubne krunice koja se postavlja na njega.

 • Nadoknada više zuba

  ako vam nedostaje više zuba imate mogućnost ugradnje implanata koji će služiti kao nosači zubnih mostova

 • Nadoknada svih izgubljenih zuba

  ako ste bezubi ugradnjom implanata je moguća izrada fiksnih zubnih mostova koji nadoknađuju sve zube ili izrada komfornih i stabilnih zubnih proteza

implanti

Sastavni delovi implanta

Implant korenski deo zuba, koji se postavlja, šrafi, na mesto gde nema zuba u jednoj bezbolnoj seansi.

Abatment ili suprastruktura, koja se postavlja nakon par meseci (4-6) od postavljanja implanta, takođe u potpuno bezbolnoj seansi.

Kruna koja se pravi po uzetom otisku kada se postavi suprastruktura i ona se onda cementira i za par dana Vi imate nov zub.

Od implantacije do zuba potrebno je dakle da prođe 4-6 meseci kako bi se implant potpuno oseintegrisao u viličnu kost. Za to vreme mogu se napraviti privremene protetske nadoknade