BEZMETALNAKRUNICA

DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

PLAZMA BOGATA TROMBOCITIMA – PLATELET RICH PLASMA

Šta je tretman plazmom obogaćenom trombocitima (PRP – PLATELET RICH PLASMA)?

Tretman plazmom obogaćenom trombocitima (PRP – Platelet Rich Plasma) je bezbedan i jednostavan tretman podmlađivanja koji se zasniva na upotrebi plazme koja je bogata trombocitima. Ovom metodom unosimo koncentrovane faktore rasta (PDGF, EGF) u kožu i oni pokazuju izuzetno dejstvo na obnavljanje kože i otpočinju proces podmlađivanja i zatezanja kože. Normalnom cirkulacijom koja postoji u koži, nije moguće dopremiti visoke koncentracije faktora rasta kao što je to moguće ubrizgavanjem plazme iglicom.

Plazma bogata trombocitima pored svoje neprikosnovene uloge u estetskoj medicine ima široku primenu u terapiji hroničnih rana, ortopediji i sportskoj medicini. Velika prednost ovog tretmana je to što je potpuno prirodan – krvna plazma, trombociti i faktori rasta uzimaju se iz sopstvene krvi pacijenta, a time su sve neželjene reakcije svedene na minimum. Ova revolucionarna metoda za podmlađivanje lica se perporučuje svima koji žele prirodno, postepeno i značajno poboljšanje kvaliteta kože, elastičnosti (turgora) i boje.

Podmlađivanje i zatezanje kože lica i tela, popunjavanje bora i strija

Ovim tretmanom koža lica postaje blistavija, elastičnija, značajno boljeg kvaliteta. Dolazi do smanjenja bora koje postaju manje naglašene, a posle celokupnog tretmana i primene cele doze obogaćene plazme skoro neprimetne. Tamni podočnjaci oko očiju koji najviše doprinose umornom izgledu lica nestaju. Odlični rezultati se postižu i kod rešavanja problema strija (strije u predelu trbuha i butina) kao i ožiljaka lica i šaka (ožiljci od akni pogotovo).

Potrebno je zašititi tretiranu regiju od sunčeve svetlosti. Ukoliko nakon tretmana ostane crvenilo, ili pak manje modrice, one će nestati najkasnije za sedam dana. Do tada moguće ih je sakriti pomoću šminke.

Rezultati metode podmlađivanja lica i kože plazmom obogaćenom trombocitima su neverovatni i vidljivi su tokom prve 3 nedelje. Još izrazitiji su u narednih osam nedelja. Prepručuje se 4-6 tretmana na 4 nedelje (jedan tretman mesečno), a potom terapija održavanja na 6 meseci radi trajnijeg efekta. Lice i koža ostaju sveži i podmlađeni naredne dve godine, a ponekad i duže.

Lečenje ćelavosti (sprečavanje opadanja kose i alopecije plazmom obogaćenom trombocitima)

U novije vreme zovu ga i „Vampirski lek protiv ćelavosti“. Ubrizgavanje sopstvene plazme u teme stimuliše nove matične ćelije bazalnog sloja epiderma kože, što pomaže stimulacju folikula dlake i dovodi do ponovnog rasta kose. Tretman traje oko sat vremena i posle njega se pacijenti nesmetano mogu vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Tretman se preporučuje muškarcima i ženama podjednako, za sprečavanje i usporavanje androgene alopecije. Ubrizgavanjem plazme sa koncentrovanim aktiviranim trombocitima u ciljane zone kože glave stimulišu se ćelije preostalih folikula dlake na rast i produkciju dlake. Rezultati su izvanredni.

Preporučuje se 6-8 tretmana u kratkom vremenskom periodu – celokupnu dozu obogaćene plazme treba primiti za 8-12 nedelja radi potpunog efekta.

Zakažite besplatan pregled petkom i subotom 16-20h

Dr Marko Popović
065 666 04 52
060 666 04 52