DENTALNI IMPLANTI

Idealna nadoknada jednog, više ili svih zuba

DIGITALNA

STOMATOLOGIJA

Brzina | Preciznost | Komfornost

ISPRAVITE ZUBE

Estetske "nevidljive" bravice za ispravljanje zuba

Brzo i neprimetno do savršenih zuba

BEZMETALNE KRUNE I FASETE

do SAVRŠENOG osmeha

KOREKTIVNE FOLIJE

Nevidljivo pomeranje zuba

bez fiksne proteze

All on 4

IMPLANTI NA BEZUBIM VILICAMA

Zaboravite na totalne proteze koje spadaju

Proteze na "klik"

Udobnost, stabilnost, estetika

Plazma bogata trombocitima (PRP, PRF)

PRF je frakcija krvi bogata trombocitima (krvnim pločicama) i leukocitima (belim krvnim zrncima), a dobija se centrifugiranjem krvi pacijenta u epruvetama bez aditiva. Sama epruveta je fabrički obrađena iznutra tako da ima grubu teksturu što pomaže da se razbiju krvne ćelije na osnovne sastojke. Završni proizvod sadrži isključivo fibrin ,protein krvne plazme dobijen iz krvi pacijenta.

Krvne pločice(trombociti) koje se nalaze u PRF-u sadrže dosta faktora rasta, koji nakon aktivacije izlaze iz trombocita i stimulišu stvaranje novih krvnih sudova kao i rast nove kosti u koštanim defektima. Usled toga defekt je bolje prokrvljen čime se poboljšava i drastično ubrzava oporavak pacijenta.

U kojim situacijama se koristi PRF?

  • Augmentacije kostanog grebena u vilici (piriprema koštanog i mekog tkiva za ugradnju implantata)
  • Prilikom terapije recesije gingive (povlačenje desni) – membranom od PRF prekrivaju se goli vratovi i eliminiše se defekt
  • Parodontoloških intervencija (režanj operacije)
  • Prilikom vađenja zuba – PRF se ubacuje u defekt kako bi se umanjio gubitak koštane mase.

PRF je bezbedna metoda jer se deo pacijentove krvi vraća u defekt. Ono što je prirodno i lično na kraju je i najbolje.

Šta je PRF METODA?

PRF je skraćenica za pojam „platelet-rich fibrin“ što u prevodu znači „trombocitima obogačen fibrin“. Ovo su produkti koji se dobijaju iz pacijentove krvi i koriste se primarno u oralnoj i estetskoj hirurgiji. Centrifugiraju se uz pomoć PRF DUO uređaja, posebno dizajniranog sa preciznim brojem obrtaja i vremenskim podešavanjem. Ordinacija Meadent poseduje ovaj uređaj, a doktori poseduju sertifikate za njegovo korišćenje kroz upotrebu PRF metode.
U novije vrieme se u naprednijim stomatološkim zahvatima Fibrin koristi zbog boljeg zarastanja kosti i mekih tkiva, te služi kao idealna priprema za hirurške zahvate koji predhode implantima.

Ako vas sve ovo zbunjuje objasnićemo jednostavno

Verujemo da ste se više nego jednom susreli s činjenicom da sami sebi najbolje možemo pomoći. Naše telo ima prirodnu sposobnost samoizlečenja. Proces počinje uzimanjem krvi pacijenta, koja se daljom obradom centrifugiranjem, u za to predviđenom aparatu, razdvaja. Ono što je zanimljivo da je proces bezbolan, brz i jednostavan.

Nakon centrifugiranja uzete krvi dobijamo plazmu i fibrin koje kasnije koristimo kao biološki autotransplatant tj. nakon vađenja zuba na to isto mesto postavljamo fibrin i plazmu koja nam služi za ubrzavanje procesa zarastanja i samim tim ubrzava proces prihvatanja implantata. Proces ugradnje implanta je brži i sigurniji, a bolova svakako nema. PRF je čist i krajnji proizvod, sadrži isključivo fibrin i plazmu dobijenu iz krvi pacijenta.

Prilikom aktivacije faktori rasta izlaze iz krvnih pločica (trombocita) i stimulišu na prvom mestu angiogenezu tj. stvaranje novih krvnih sudova pa time i rast nove kosti u koštanim defektima. Posledice toga su bolja ishrana tkiva kiseonikom, čime se poboljšava regeneracija. PRF je potpuno bezopasna metoda iz razloga što se koristi isključivo pacijentova krv bez i jednog drugog dodatka. Rezultati su zaista izuzetni, što je potvrđeno kroz sve veći broj pacijenata koji se odlučuje za ovu metodu u našoj ordinaciji.